Barn, ungdomar och vuxna samlas på våra föreningshelger!

Varje år i maj anordnar Iktyosföreningen en s.k. föreningshelg där samtliga medlemmar inbjuds. Helgen börjar på fredagskvällen med grillning och avslutas på söndagen med lunch. Vi håller till på olika platser varje år. I samband med föreningshelgerna äger också årsmötet rum. Ofta brukar vi vara på folkhögskolor, som bilden ovan visar. Bilden ovan är från Medlefors folkhögskola, Skellefteå, i maj 2014. Vi brukar vara mellan 50 och 80 medlemmar i alla åldrar.

Som alltid under våra föreningshelger är den sociala samvaron och erfarenhetsutbytena viktiga, både för dem som har någon form av iktyos och för anhöriga. Vi är alla överens om hur väldigt viktig Iktyosföreningen är för så många människor - under en sån här helg bekräftas det mer än någonsin.

Ofta har vi föreläsning inom något intressant område som berör oss alla.

Barnen brukar ha ett eget program på lördagen och vi försöker anpassa aktiviteter till de olika åldrarna. Det kan t.ex. handla om utflykt till ett närliggande äventyrsland eller s.k. lekpalats. För de mindre barnen brukar vi ha barnpassare som ser till barnen när de vuxna håller årsmöte/lyssnar på föreläsning.

På föreningshelgen 2015 gjorde vi något annorlunda. Vi åkte på en kryssning med Viking Line tur och retur Helsingfors, där vi mötte den finska iktyosföreningen. Bilden nedan är tagen från upplevelse- och äventyrscentret Heureka, utanför den finska huvudstaden. Barnen och ungdomarna besökte Heureka på lördagen.

 

Inbjudan till föreningshelgen/årsmötet går ut i varje års första nummer av vår medlemstidning Iktyostidningen. Iktyosföreningen står för 70-75 % av den totala kostnaden per person, vilket innebär att deltagarna betalar en mindre avgift. Resekostnad till och från föreningshelgen betalas av deltagarna, med ett undantag. En person från varje region får resan betald, detta för att Iktyosföreningen tycker det är viktigt att samtliga 12 regioner ska vara representerade på föreningshelgen och under årsmötet. Den personen ska utses på ett regionstyrelsemöte.

 
Du som är medlem och inte varit med oss tidigare - varmt välkommen att delta! Dessa föreningshelger är mycket uppskattade och samtidigt väldigt viktiga för både diagnosbärare och anhöriga!

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2015-05-20